Borenović: Dodikov poziv na jedinstvo je laž i prevara

Vijesti 07. nov 201712:22 > 12:29
N1

Predsjednik Partije demokratske partije (PDP) Branislav Borenović smatra da je jučerašnja sjednica NSRS pokazala da je politika vladajuće koalicije predvođena Miloradom Dodikom smetnja normalnom razvoju Republike Srpske.

Pokazalo se da su njihove namjere loše i opasne i da nose visoku cijenu koštanja za politički i ekonomski prosperitet RS. Za pet sati monologa i poslovničkih mogućnosti od Milorada Dodika nismo čuli niti jednu ključnu rečenicu zašto se odustaje od referenduma što je bio ključni zamajac politici SNSD-a na prethodnim izborima“, izjavio je Borenović.

Lider PDP-a ističe da je sjednica u NSRS pokazala da je politika vlasti “ne samo smetnja politici RS, već da je njihov poziv na jedinstvo zapravo laž i prevara”.

Jedino je moguće jedinstvo između mračnih sila, a jedini koji odgovora tome je Stevandić i njegova grupacija. Vidjelo se da su poniženi i svi poslanici SNSD-a koji su ćutali i da su ovakvu politiku branili samo Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Nenad Stevandić. To je politička vlast, nažalost, Republike Srpske“, smatra Borenović.

On je izrazio nadu da će ova vlast uskoro biti prošlost.

Kada oni budu prošlost građani RS se mogu nadati nekom normalnom životu. Očekivali smo da će nas podržati DNS koji je javno rekao da će podržati opoziciju ako budu protiv odustajanja od referenduma. Bili smo protiv odustajanja od odluke NSRS od prije 2,5 godine.