''Stanje bezbjednosti u RS odavno nije bilo alaramantnije''

Vijesti 08. nov 201710:59 > 11:05
N1

Potpredsjednik SDS-a Kostadin Vasić smatra da stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj "odavno nije bilo alarmantnije" i da o tome svjedoče posljednji događaji iz Foče kada je na parkirani automobil Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma bačena eksplozivna naprava.

Vasić je upitao ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača šta radi policija RS i zašto se, “umjesto da štiti bezbjednost i imovinu građana, koristi u svrhe zastrašivanja političkih oponenata predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika”, saopšteno je iz SDS-a.

“Šta mogu da očekuju građani Republike Srpske kada resor koji vodi Dragan Lukač nije u stanju da zaštiti ni imovinu i bezbjednost sveštenstva Srpske pravoslavne crkve i mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma”, upitao je Vasić.

Vasić smatra da su “očigledna nesposobnost ministra unutrašnjih poslova i odsustvo volje da u Republici Srpskoj zaživi pravna država uzrok sve češćih eskalacija nasilja i pojave bezbjednosnih izazova za sve građane”.