Stojanović: Očekujem pravdu, oslobađajuću presudu za Mladića

Vijesti 08. nov 201717:43 > 17:51
N1

Za 14 dana, 22. novembra zakazano je izricanje prvostepene presude bivšem generalu Vojske Republike Srpske - Ratku Mladiću.

Proteklih dana najviše se govori o njegovom zdravstvenom stanju, a za N1 govorio je Miodrag Stojanović, advokat Ratka Mladića pred Tribunalom u Haagu.

Stojanović je za N1 kazao da je zdravstveno stanje Ratka Mladića bilo “katastrofalno kada je doveden u Haag”, a da iz dana u dan je sve lošije.

“Problem je povišen pritisak koji utječe na funkcije mozga”, izjavio je Stojanović, dodavši da želi da vjeruje da će biti razumijevanja pred Međunarodnim sudom pravde – te da će se izricanje presude odgoditi dok se Mladićeo zdravstveno stanje ne stabilizuje.

Stojanović je za N1 kazao da Mladić insistira da bude prisutan na izricanju presude.

“Činjenica je da postojeća medicinska zaštita ne dovodi do poboljšanja zdravlja, nego ga kontinuirano vodi da je u gorem položaju”, izjavio je Stojanović.

Odbrana Mladića čeka datum kada će ga pregledati ljekari iz Srbije, a o samoj presudi – Stojanović je kazao:

“Očekujem pravdu za generala Mladića. Zašto? Sa predsrasudama je uveden u sudnicu. Mislim da je bio osuđen 1995. godine kada je podignuta optužnica. Očekujem pravdu, dakle oslobađajuću presudu”, izjavio je Stojanović.

Kompletan intervju sa Miodragom Stojanovićem pogledajte u videu. Razgovarao Zvonko Komšić.