Predsjednik studenata u Banjaluci: Sviđa mi se Dodik

Vijesti 09. nov 201708:14 > 09:22
N1

Nakon što su banjalučki studenti blokirali zgradu Rektorata Univerziteta u Banjaluci tražeći pokretanje istraga zbog, kako kažu raznih skandala koji se dešavaju na Univerzitetu, rektor Milan Mataruga je podnio ostavku.

Studenti su tražili istrage zbog seksualnog uznemiravanja na fakultetima, zapošljavanju stotinu novih asistenata te provjere naučnih radova kroz softver za provjeru plagijata. Zahtjevi su opravdani, ali ih je nemoguće odmah provesti, poručio je rektor nakon sastanka sa studentima.

Da li je rektor odustao od hvatanja u koštac sa ovim problemima ili je ostavka iznuđena da bi se oslobodilo mjesto nekome drugom?

Razlog za povlačenje sa funkcije Mataruga će saopštiti danas u 12 sati.

Na pitanje studentima radi li se o unutarstranačkim sukobima u SNSD-u i da li neko drugi pretenduje na mjesto rektora, a studenti izvršavaju svoj dio posla, predsjednik Unije Ratko Savić odgovara:

“Ne znam kakve to veze ima sa ovim svim. Da li sam ja član SNSD-a? Jesam i kakve to veze ima. Ja nisam funkcioner i ne provodim politiku SNSD-a. Član sam zato što mi se sviđa Milorad Dodik. I šta? Je li to krivično djelo? Je l’ to nešto sporno?”