S Čolom u Novu 2018. ispred Vječne vatre

Vijesti 09. nov 201711:29 > 11:46
N1

U sarajevskoj Vijećnici održana je pres-konferencija na kojoj je zvanično najavljen nastup Zdravka Čolića povodom dočeka Nove godine u Sarajevu, ali i ostale pojedinosti u vezi dočeka "Najluđe noći" u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je na pressu kazao kako je u ovom trenutku mjesto dočeka novogodišnje noći Vječna vatra.

Zahvalio se Vladi Kantona Sarajevo, na čelu sa premijerom Elmedinom Konakovićem,  kao i predsjedniku Turističke zajednice KS.

Ovo pokazuje dobar iskorak i modalitet kako dvije institucije mogu funkcionirati. Zahvaljujem se i načelniku Općine Stari Grad koji je ove godine najozbiljnije podržao organizaciju Nove godine, kao i ostalim načelnicima. Prošle godine imali smo najbolje organizovan doček na otvorenom, a ove godine smo proširili događaj na tri dana i mislim da će to biti najbolje organizovana proslava Nove godine“, istakao je Skaka te je pozvao sve građane Sarajeva da budu domaćini, ali i da uživaju u svome gradu, jer kako je naveo, Sarajevo i Sarajlije su uvijek bile i ostale dobri domaćini.

Drago mi je što mogu biti na čelu grada koji zaista jeste centar regiona“, naglasio je gradonačelnik Sarajeva.

Na pres-konferenciji prisutnima se obratio i premijer KS Elmedin Konaković koji je istakao kako se Sarajevo od prošle godine vratilo na poziciju broj jedan i da glavni grad BiH sada bira koja će zvijezda biti na dočeku, pa onda ostali gradovi.

Imamo najveće zvijezde regiona – prošle godine smo imali Dinu Merlina, ove godine Zdravka Čolića. Mi smo imali najbolju muzičku scenu koja je to i ostala. Sretan sam jer sam dio generacije koja je odrastala uz Merlina i Čolu i oni su prave zvijezde. Mi postavljamo standarde, imamo bogatiju ponudu i promocija ove godine je na nivou, tako da će region dobro čuti šta se to dešava u Sarajevo i mi nemamo konkurencije ni ove godine“, naveo je Konaković.

Nermin Muzur iz Turističke zajednice KS je kazao kako će u narednom periodu nastojati da ispromovišu ovaj događaj na prostoru cijele regije te da će obići sve gradove u regiji i upoznati onim šta će se u Sarajevu dešavati.

Prvu noć ćemo imati mlade umjetnike s kojima želimo poželjeti dobrodošlicu onima koji su došli, a drugu noć će nastupiti Crvena jabuka. Po gradu ćemo postaviti i turističke info pulteve gdje ćemo nuditi informacije o gradu Sarajevu“, istakao je Muzur.