Hapšenje zbog pljačke kuće u Sarajevu

Vijesti 11. nov 201708:15 > 08:18
N1/Ilustracija

Dana 09.11.2017.godine u 14,50 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Džemala Bijedića, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo G.F. iz Sarajeva.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, o prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, pomenutog dana u 15,20 sati u ulici Trg ZAVNOBiH-a, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU su pronašli i lišili slobode Š.A., rođen 1999.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa) i člana 52. ZONDINOIM-a.

Izvršenim ličnim pretresom, kod istog su pronađeni i oduzeti predmeti za koje se sumnja da potiču iz opisanog krivičnog djela. Na osnovu Sudske naredbe, izvršen je pretres kuće koju Š.A. koristi u ulici Vitomira Lukića, općina Ilidža.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto sljedeće: zlatni nakit, veća količina raznog alata, više ručnih satova, zvučnici, više torbi sa raznim predmetima i jedan pištolj marke “CZ”, cal. 7,65 mm sa okvirom i sedam metaka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.