Novi dan o odnosima Srbije i BiH

Vijesti 14. nov 201715:29 > 19:57
N1

Izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu izazvala brojne reakcije. Da li ima razloga za to, da li je shvaćena i prenijeta na pravi način i zbog čega je i danas dovoljna iskra da zapali vatru u odnosima BiH i Srbije?

Gosti teme jutra politički analitičar Srećko Latal, Daniel Simić – glavni urednik Frontal.rs i Aleksandar Popov direktor Centra za regionalizam.
Različita mišljenja zastupnika o predloženim izmjenama Izbornog zakona BiH. Hoće li biti dovoljno političke mudrosti da bi se došlo do usaglašavanja na današnjoj sjednici Parlamenta BiH? O posjeti State Departmentu, o susretu sa čelnicima Vijeća za nacionalnu sigurnost USA i savjetnikom američkog predsjednika – za Novi dan govori Saša Magazinović – zastupnik SDP-a BiH u PDPS BIH.
Sa prvim snijegom došli su i prvi problemi. Prije dva dana, brzom reakcijom Gorska služba za spašavanje na Crnom vrhu pronašla dvojicu izgubljenih muškaraca. U Novom danu, još jednom ćemo ponoviti pravila ponašanja na planini, na minusima. Članovi GSS Sarajevo: Dino Zametica, Ismar Handžić I Ismir Bajramović biće naši gosti.
Nakon “Briljantina”, “Footloosea”, “Prljavog plesa” i “Annie”, Institut za muziku, teatar i multimediju pred domaćom publikom premijernoo izveli muzičko-scensku adaptaciju slavnog američkog filma “Flashdance”. Tim Flashdance-a jutros u studiju Novog dana.
Amra Varatanović – novinarka Novinske agencije Patria u rubrici PRESS.