Hapšenja zbog droge i krađa u Sarajevu

Vijesti 15. nov 201715:18 > 15:24
Pixabay

U utorak, 14. novembra na području Sarajeva policija je uhapsila šest osoba, a prijavljene su i dvije pljačke odnosno razbojništva glavnom gradu BiH.

Krađa se desila u ulici Porodice Foht u općini Centar. Dva maskirana neidentifikovana lica su uz prijetnju oružjem otuđila određenu sumu novca i udaljila se u nepoznatom pravcu.

Policija radi na rasvjetljavanju ovog događaja.

U 01:00 sat NN osoba oštetila je N.H u ulici Ferhadija. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju fizičke snage, od istog otuđilo mobilni telefon i određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu, te traga za ovom osobom. 

MUP KS je privodio zbog pronalaska opojnih droga, zbog krivičnog djela krađe – dok je jedna osoba uhapšena na osnovu ranije potjernice.

Osobe H.S. i K.M. uhapšeni su zbog sumnje da su počinili razbojništvo u ulici Alibega Firdusa čikma u Novom gradu.

Oni su oštetili J.A. iz Sarajeva 31. oktobra ove godine. Pritvoreni su, a radi se na rasvjetljavanju i dokumentovanju njihovih kriminalnih aktivnosti.

U rano jutro, u 04:30 uhapšen je L.A. rođen 1988. godine. On je osumnjičen da je počinio krivično djelo krađe.

Na osnovu potrage, policijski službenici uhapsili su S.E. rođenog 1997. godine. On je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Policija radi na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti uhapšenog.

U ulici Mis Irbina, u općini Centar policija je uhapsila D.D., rođenog 1988. godine zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

U ulici Zmajevac, u 19:40 sati uhapšen je A.J. rođen 1984. godine u Sarajevu. Prilikom pretresa kod njega je pronađen paketić sa materijom koju asocira na opojnu drogu speed.

O svim slučajevima je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.