U Tomislavgradu i Livnu Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Vijesti 17. nov 201719:55 > 19:56
Anadolija

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 26. obljetnice stradanja branitelja i civila ovoga herojskoga grada, Općina Tomislavgrad, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Tomislavgrad, Frama Tomislavgrad i Matica hrvatska Tomislavgrad, večeras su organizirali paljenje svijeća pod nazivom “I u mom gradu Vukovar svijetli”.

Nakon paljenja svijeća, gdje je po prohladnom vremenu bilo nazočno najviše školaraca i mladih osoba, prigodnu molitvu uz prisjećanje na sve žrtave Vukovara i hrvatskih branitelja izrekao je gvardijan tomislavgradskoga franjevačkog samostana fra Sretan Ćurčić.

Moto klub Vukovi iz Livna, u suradnji s koordinacijama udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Livno, organizirali su isto tako večeras paljenje svijeća u znak sjećanja na žrtve Vukovara i sve poginule hrvatske branitelje.

Paljenje svijeća priređeno je duž gradske livanjske obilaznice na relaciji od mosta na obilaznici, prema novom kružnom toku, zatim obilaznicom do Sportske dvorane „Dalibor Perković Dali“ te prema Franjevačkom samostanu sv.Petra i Pavla na Gorici.

U znak na sjećanje žrtava Vukovara večeras je, također, Srednja strukovna škola “Silvije Strahimir Kranjčević” Livno osvijetlila pročelje škole u boje hrvatske zastave.