Izetbegović o zasjedanju Savjeta za nacionalnu bezbjednost

Vijesti 18. nov 201713:40 > 13:55
N1

Sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske bit će održana danas u Sarajevu, potvrđeno je iz ove stranke.

Uoči početka sjednice, pred novinare je izašao predsjednik stranke Bakir Izetbegović čije su izjave proteklih sedmica privukle veliku pažnju javnosti u Bosni i Hercegovini, ali i u Srbiji.

U današnjem obraćanju, Izetbegović se zapitao zašto Savjet za nacionalnu bezbjednost Srbije ne reaguje na izjave predsjednika RS-a Milorada Dodik o, kako je kazao, cijepanju BiH.

”Možda bi trebao da se zabrine, i taj nacionalni Savjet trebao da zasjeda kada Dodik kaže da će pocijepati BiH jer time može uvući Srbiju i čitav region u probleme. Ipak kada se nagrađuju ratni zločinci, kada srbijanski predsjednik gospodin Nikolić prima  ratne zločince, kada gospodin Nikolić izjavi da Bosna i Hercegovina na njegovce oči nestaje. To može ugroziti cijeli Balkan i nacionalnu sigurnost u Srbiji, a ne emocije i procjene bilo kojeg političara u BiH uključujući i mene”, poručio je Izetbegović.

Podsjećamo, nakon što sjednica Glavnog odbora bude završena, uslijedit će obraćanje javnosti, a ovaj događaj moći ćete pratiti uživo na N1 televiziji od 15 sati.