MUP KS: Tučnjava na ulici u Vogošći

Vijesti 21. nov 201712:29 > 12:34
Ilustracija

Nekoliko osoba povrijeđeno je u masovnoj tučnjavi koja se sinoć dogodila u Vogošći, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako piše u saopćenju, sinoć u 20,55 sati, obaviještena je VII PU da je u ulici Stara cesta, općina Vogošća, došlo do tuče između više lica. Tom prilikom M.A. je zadobio teške tjelesne povrede nanesene oštrim predmetom, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 21,10 sati, policijski službenici su pronašli i lišili slobode M.A., rođen 1989.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 172. KZ F BiH (Teška tjelesna povreda), H.R., rođen 1965.godine i H.A., rođen 1979.godine, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 293. i 362. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari i Nasilničko ponašanje).

Izvršenim pretresom putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, koje koristi M.A. (osoba lišena slobode), pronađena su i izuzeta dva noža. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, saopćeno je.