Gruzijac pokušao unijeti drogu u avion u Sarajevu

Vijesti 21. nov 201713:08 > 13:11
N1

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo lišili su slobode državljanina Gruzije čiji su inicijali G.T. (28), jer je pokušao unijeti marihuanu u avion, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

Policija je jučer uhapsila G.T. koji je bio na letu za Istanbul, nakon što je otkrila 4,75 grama marihuane u donjem vešu.

Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, marihuana je privremeno oduzeta, a G.T. će uz izvještaj o počinjenju krivičnog djela neovlašteno posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga bite predat nadležnom organu.

Srna

Službenici Jedinice granične policije Gradiška juče su uhapsili muškarca čiji su inicijali E.K. (40) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela iznuda.

Državljanin BiH kontrolisan je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Gradina i predat službenicima Policijske uprave Prijedor.

Istog dana pri ulasku u BiH na Međunardonom graničnom prelazu Gradiška uhapšen je i muškarac čiji su inicijali M.E. (32), jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Službenici ove jedinice su M.E. koji je državljanin BiH i Slovenije, predali pripadnicima Sudske policije Bihać.