Mladić: Politička pozadina presude

Vijesti 23. nov 201708:34 > 08:38
N1

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, izrazio je bojazan da postoji politički interes da ne dođe do revizije prvostepene haške presude njegovom ocu, ali da se nada da će nove međunarodne okolnosti dovesti do drukčijeg pristupa novog tijela - Mehanizma za međunarodne krivične sudove.

Bojim se da postoji politički interes da ne dođe do revizije ove presude i da ju je neko i napisao ovakvu, sa namerom za političku upotrebu. Ona pravno u ovom trenutku nema dejstvo, jer nije pravosnažna, ali mislim da je bila očigledna politička pozadina svega. Postojao je i napor da pročitaju taj rezime, čak i ako im Ratko tu umre“, rekao je Darko Mladić za “Sputnjik”.

On kaže da nije bilo razloga da Haški tribunal na kraju svog mandata uradi bilo šta drugo, osim onoga što je radio sve vrijeme.

Haški tribunal nije doprinio pomirenju kao što su najavljivali da će da doprinese. Čak ni oni više ne prihvataju da je misija trebalo da im bude pomirenje u regionu, kao što to piše u Rezoluciji UN kojom je ovaj sud formiran“, rekao je Darko Mladić.