Višestruka hapšenja u Sarajevu

Vijesti 24. nov 201712:20 > 12:22
Ilustracija

U četvrtak, 23. novembra u glavnom gradu BiH policija je uhapsila pet osoba, od toga tri zbog droge i dvije zbog teške krađe ili oružane pljačke.

U 18:10 minuta u ulici Adija Mulabegovića uhapšena je N.N. ženska osoba, koja je izvršila oružanu pljačku u kladionici BH Play.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, maskirana osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se pokušala udaljiti u pravcu Aleje Bosne Srebrene, gdje ju je uhvatila policija.

Provjerom je utvrđeno da se radi o Š.A. rođenoj 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena. Prilikom pretresa je pronađen i oduzet pištolj marke Mini-Para, bez okvira i municije, odvijač i kutija sa novcem.

Ona je predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode zbog sumnje da je počinila razbojništvo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti.

Nešto ranije istog dana uhapšen je S.J. rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje i živi zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela teške krađe.

Kod njega je pronađen i oduzet alat podesan za izvršenje krivičnih djela. Na osnovu sudske naredbe, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koju isti koristi na području općine Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnih djela i to: veća količina raznog nakita, ručni sat i dva mobilna telefona.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.J. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici MUP-a KS su uhapsili i tri osobe zbog droge u Sarajevu. U Alipašinoj ulici, općina Centar priveden je S.E. rođen 1997. godine u Njemačkoj, a nastanjen u Sarajevu.

On se tereti za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan paketić sa materijom koja asocira na opjnu drogu speed i nož na preklapanje.

Š.A. rođen 1984. godine uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a za isto se tereti i Š.E. rođen 1991. godine.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv uhapšenih će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje, navodi se u odvojenim izvještajima MUP-a KS.