Imenovan novi direktor zvorničke bolnice

Vijesti 27. nov 201715:03 > 15:06
Ilustracija

Vlada Republike Srpske (RS) razriješila je danas Jovana Okuku dužnosti v.d. direktora bolnice u Zvorniku i na tu funkciju imenovala Ivana Popovića.

“Ova odluka uslijedila je, nakon što Okuka u proteklom periodu nije pokazao sposobnosti da se može nositi s pozicijom vršioca dužnosti direktora bolnice, na način da se održava kontinuiran rad i nesmetano pružanje zdravstvene zaštite stanovništvu”, saopćeno je iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Novi vršilac dužnosti, kako dodaju, ni na koji način nije bio dio prethodnih dešavanja, niti sukobljenih strana, a Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a od njega očekuje da uspostavi redovno funkcionisanje ustanove u najboljem interesu pacijenata. 

Iz resornog ministarstva navode da neće tolerisati eventualne opstrukcije rada ove zdravstvene ustanove, urušavanje ugleda bolnice, a naročito ne ugrožavanje prava pacijenata zbog, kako dodaju, ličnih interesa pojedinaca.

Ljekari zvorničke bolnice su u proteklim danima održali više protesta, nezadovoljni imenovanjem Jovana Okuke na mjesto v.d. direktora te zdravstvene ustanove.