Sastanak predstavnika Vlade FBiH i udruženja penzionera

Vijesti 28. nov 201707:37 > 07:39
N1

Delegacija Vlade Federacije BiH i predstavnici Saveza udruženja penzionera/umirovljenika u FBiH i Saveza kantonalnih udruga umirovljenika Mostar danas će u Sarajevu održati sastanak zbog novonastale situacije oko usvajanja novog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Hitno održavanje tog sastanka tražili su predstavnici Saveza udruženja penzionera/umirovljenika u FBiH, što su čelnici Vlade FBiH odmah prihvatili.

U delegaciji Vlade FBiH bit će: premijer FBiH Fadil Novalić, zamjenici premijera federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, federalna ministrica finansija Jelka Milićević i direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Zijad Krnjić.

U delegaciji predstavnika penzionera bit će predsjednik Skupštine Saveza udruženja penzionera/umirovljenika u FBiH Omer Omerefendić, predsjednik Izvršnog odbora Saveza Mehmedalija Rapa, članovi Izvršnog odbora i Štaba za proteste Saveza, kao i predstavnici Saveza kantonalnih udruga umirovljenika Mostar na čelu s predsjednikom Ivanom Kožulom, najavljeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.