Brezanski vatrogasci bogatiji za novo vozilo

Vijesti 30. nov 201713:34 > 13:36
Breza.gov.ba

Jučer je na parkingu općine Breza, u prisustvu pomoćnika načelnika Huse Herce i Melihe Beširević, zaposlenika Odjela civilne zaštite i članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Breza“, zvanično izvršeno predstavljanje doniranog vatrogasnog vozila.

U sklopu manifestacije “Oktobar – mjesec zaštite od požara” u Zenici je prošlog mjeseca upriličena primopredaja – uručivanje MTS-a vatrogasnim jedinicama (DVD-PVJ) Zeničko-dobojskog kantona. Vozila je poklonio Grad Zenica s ciljem unapređenja usluga i povećanja efikasnosti vatrogastva.

“Vatrogasci su uvijek spremni i prvi u zaštiti građana i imovine, a Breza jednostavno ne može bez njih. Izražavam nadu da će vozila, prije svega, služiti za preventivu, prezentaciju, vježbe i edukaciju vatrogasaca, a najmanje za gašenje požara i druge intervencije. Hvala još jednom rukovodstvu općine Zenica, koja se pokazala kao veoma odgovorna zajednica, a zahvale upućujem i Midhatu Serdareviću, pomoćniku gradonačelnika Zenice za Civilnu zaštitu”, rekao je Huso Herco, pomoćnik načelnika za poslove civilne zaštite općine Breza.

Breza.gov.ba

Ova donacija će biti od koristi brezanskim vatrogascima i građanima s obzirom na velike štete koje su požari pričinili prošle godine.