BIHAMK: Problemi zbog snijega širom BiH

Vijesti 05. dec 201713:42 > 13:44
Morguefile / Ilustracija

Učestali su odroni na brojnim putevima u našoj zemlji, a izdvajamo puteve: Jajce-Banja Luka, Bihać-Bosanska Krupa, Rogatica-Višegrad, Foča-Gacko, Konjic-Mostar i Prozor-Jablanica, saopćeno je iz BIHAMK-a danas.

Kako piše u saopćenju, na većini puteva u danas se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz izuzetak puteva na jugu, gdje je kolovoz suh. Iz BIHAMK-a skreću pažnju na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmjenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je danas iz BIHAMK-a