Peđa Kojović, Anto Domazet i Adnan Huskić u Novom danu

Vijesti 06. dec 201713:44 > 20:50
N1

Naša stranka podržaće SDP-ov i DF-ov prijedlog o izmjenama Izbornog zakona. Kako funkcioniše Federalni parlament?

Da li nam se vratila retorika 90-tih? Koje nove članove će imati Naša stranka za Izbore 2018 godine? Koje zakone možemo očekivati da budu usvojeni do kraja 2017. godine? Gost Teme jutra: Predrag Kojović – predsjednik Naše stranke, zastupnik u Domu naroda Federalnog parlamenta i skupštini Kantona Sarajevo.

U Sarajevu se danas održava sjednica Doma naroda Parlamenta BiH na čijem dnevnom redu je Zakon o akcizama. Zašto su akcize toliko važne, da li je to ekonomsko ili političko pitanje, te šta akcize znače u životu običnih građana za N1 pojašnjava prof. Ekonomskog fakulteta UNSA Anto Domazet.

Tradicionalni međunarodni Biznis forum „Regionalna privredna saradnja i razvoj – investicije i kako ih unaprijediti“ počinje danas u Banjaluci. Uspješni menadžeri, biznismeni iz regiona danas će razgovarati o najboljem načinu prezentacije investicija koje dolaze iz BiH. Dosadašnja praksa je pokazala da se na ovom forumu napravi niz dogovora i ugovora o konkretnoj privrednoj saradnji menadžera učesnika ovog foruma u cilju jačanja BH. ekonomije.

Društvenu svakodnevicu i zvaničnu posjetu Beogradu članova Predsjedništva BiH komentariše Adnan Huskić.