Društvo novinara BiH osudilo ponašanje Dženana Selimbegovića

Vijesti 07. dec 201712:48 > 12:52
N1

Društvo novinara Bosne i Hercegovine oštro je osudilo ponašanje, kao i diskriminatorski i krajnje uvredljiv odnos uposlenika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dženana Selimbegovića prema novinarkama Saneli Prašović - Gadžo i Arijani Saračević - Helać.

Pozivali su Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da ispita da li je došlo do kršenja Zakona o zabrani diskriminacije i Zakona o ravnopravnosti spolova, obzirom da je Selimbegović uposlenik te institucije.

Ističu da je neophodno preduzeti adekvatne mjere protiv autora objave obzirom da javnost očekuje ne samo informaciju zbog čega, već i osudu neprihvatljivog društvenog ponašanja jednog službenika državne javne uprave.

Službenik Predsjedništva BiH je na društvenoj mreži – javnom prostoru, o novinarkama i ženama, Arijani Saračević-Helać i Saneli Prašović-Gadžo upotrijebio neciviliziran riječnik i time – ponašanje. Društvo novinara BiH poziva sve predstavnike svih nivoa vlasti da osude ovakva ponašanje službenika prema novinarima i novinarkama“, saopćeno je iz te organizacije.