Kršo, Milavić i Tolj novi članovi N1 tima

Vijesti 09. dec 201709:08 > 11:35
N1

N1 televizija, regionalni partner CNN-a za BiH i regiju, nastavlja nizati uspješne rezultate, ali i širiti tim. Redakciji koja je postavila nove medijske standarde i osvojila niz profesionalnih nagrada u protekle tri godine pridružili su se Marijana Kršo, Esmir Milavić i Aleksandra Tolj.

Novinarka, urednica i voditeljica Marijana Kršo nakon 19 godina rada na televiziji Hayat, karijeru nastavlja na N1, najgledanijoj news televiziji na Balkanu i najgledanijij kablovskoj televiziji u BiH.

“Nakon 19 godina došlo je vrijeme za novi profesionalni izazov, a N1 mi nudi upravo to, novo iskustvo, priliku za dokazivanje i napredovanje. Svjesna činjenice da učenje nikad ne prestaje i da sami sebi trebamo letvicu postavljati više, sretna sam što sam dobila priliku da svoje znanje i iskustvo unaprijedim na regionalnoj news televiziji N1. Do sada sam imala priliku raditi sa novinarskim profesionalcima, ljudima koji su ostvarili mnogo u ovoj profesiji, učiti od njih i zajedno s njima postavljati nove standarde. Sada se radujem što ću upoznati nove kolege, mlade ljude, ali i etablirane profesionalce u regiji i što ćemo raditi u istom timu. Sve to me dodatno motivira da budem uspješnija u poslu koji volim”, istakla je Kršo.

Esmir Milavić, nakon iskustva na FACE TV-u gdje je radio kao novinar, reporter i producent Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem, dobio je priliku da producentske vještine usavrši na N1 TV.

“Dolazak na N1 za mene predstavlja novi izazov u karijeri i veliku šansu za napredak. Drago mi je da ću u budućnoosti biti dio ovog kolektiva”, kazao je Milavić.

Pojačanje reporterskog tima koji svakodnevno izvještava o najvažnijim događajima u BiH i regiji je Aleksandra Tolj, mlada novinarka koja je televizijsko iskustvo stekla na TV1.

“Raditi na N1 prije svega je profesionalni izazov, ali i zadovoljstvo. Prelazak na ovu televiziju doživjela sam kao potvrdu da sam do sada posao radila dobro, zbog čega sam vjerujem i postala dio tima. Naravno, osim zadovoljstva, osjetila sam i dozu nesigurnosti, ipak sam izašla iz zone komfora koju sam izgradila na mediju na kom sam ranije ranije radila. Ipak, sigurna sam da je dolazak na N1, za mene pun pogodak”, navela je.

N1 televizija, sa sjedištem u Luksemburgu, već godinama ima potpisan partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN International, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 program proizvodi u tri ravnopravna centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Glavni finansijski investitor N1 je United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Slovenija i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, OTT platformu Net TV Plus, te Total TV kao najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi.

Jedan od vodećih svjetskih investicijskih fondova KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je 2013. godine United Group, što predstavlja najveću američku investiciju u jugoistočnoj Evropi.