Nakon 24 godine: Susret ratnog reportera i ranjene Mostarke

N1

Mostar 1993. godine - grad pod opsadom. Stradanje - svakodnevnica. Selma Handžar, desetogodišnja djevojčica zadobija teške tjelesne povrede. Šanse za preživljavanje su male. Njena majka Nermana moli za pomoć.

Prvi izvještaj iz opkoljenog Mostara o stradanju građana poslao je ratni reporter CNN-a, Brent Sadler.  On i njegov tim prije 24 godine zabilježili su objektivom kamere ratne strahote i patnje Mostaraca. Jedan od najpotresnijih snimaka koji su poslali u svijet jeste snimak ranjene djece, sestre i brata, Selme i Mirze. Djevojčica je bila teško povrijeđena, a šanse da preživi male.

Selma je preživjela, kao i njen brat. Zahvaljujući društvenim mrežama – pronašli smo je. Dvadeset i četiri godine kasnije, Selma živi u Americi. Uspješna je i ostvarena žena, majka dvoje djece.

U ekskluzivnom intervjuu N1 televizije, tada ratni reporter, a danas direktor uredničkog kolegija N1, Brent Sadler, prvi put susrest će se sa Selmom i njenom majkom Nermanom. One ekskluzivno za N1 govore o  vremenu stradanja i preživljavanja u Mostaru, bitkama za život, ali i oprostu.

Ne propustite intervju Ike Ferrer Gotić i Brenta Sadlera sa mostarskim heroinama, večeras u 20 sati na N1.