MUP KS o nestanku mladića u rijeci Miljacki

Vijesti 13. dec 201714:22 > 14:26
FUCZ/Ilustracija

I dalje traje potraga za dva mladića koja su kasno sinoć pali u rijeku Miljacku.

O cijelom slučaju se oglasio i MUP KS koji navodi da je dana 13.12.2017.godine oko 02,30 sati, obaviješten Operativni centar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih polova Kantona Sarajevo da je u ulici Vilsonovo šetalište, općina Novo Sarajevo, došlo do pada NN lica u korito rijeke Miljacke.

Prilikom pokušaja izvlačenja iz vode, došlo je do pada u vodu još jednog NN lica, nakon čega su isti nestali u nabujaloj vodi rijeke Miljacke.

FUCZ
FUCZ
FUCZ
FUCZ
FUCZ/Ilustracija
GSS
GSS
GSS
GSS

Odmah su na lice mjesta upućeni policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva, ekipe PVB Kantona Sarajevo i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, kao i pripadnici Civilne zaštite Kantona Sarajevo. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o M.A., rođen 1989.godine u Sarajevu i F.I., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.Uviđaj su obavili policijski službenici, koji zajedno sa nadležnim službama intenzivno rade na pronalasku utopljenih osaoba.

Zbog površinskog pregleda korita rijeke Miljacke, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo vrše povremenu obustavu saobraćaja u ulici Vilsonovo šetalište, od raskrnice sa ulicom Azize Šaćirbegović do ulice Topal Osman Paše, općina Novo Sarajevo, navodi se u izvještaju.