Zanimljiv prijedlog Aleksandre Pandurević u Parlamentu BiH

N1

Zastupnica SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević zatražila je na današnjoj sjednici ovog doma da se odgovori na pitanje ko je predlagač Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini po hitnom zakonodavnom postupku.

“Tražimo da se odgovori ko je predlagač ovog zakona, da li je to Dom naroda ili Savjet ministara, da znamo o kojem dokumentu pričamo. Predlagač je taj koji određuje proceduru, imamo konfuziju. Tražimo skidanje ova tri zakona jer su to neobavezne tačke dnevnog reda. Ova tri zakona nisu prošla proceduru, grubo je prekršen poslovnik. Pravi predlagač ovog zakona je Wigemark. Wigemark je ovih dana obilazio poslanike, neke je obilazio kućama a neke je zvao svojoj kući. Mnogi ovdje promovišu uštede, predlažem da raspustimo Savjet ministara i ovaj Parlament i da Wigemark bude namjesnik BiH”, kazala je Pandurević.

Zastupnika Nezavisnog bloka Senad Šepić kazao je da će današnja sjednica ostati upisana “kao jedna blamaža”.

“Ko je predlagač zakona, zašto se na silu radi sve ovo što se radi, zašto rušite institucije, porcedue i zakone ove zemlje. Način na koji ovo radite ostat će zabilježen kao nekorektan i nedemokratski pristup. Uvrstite u dnevni red zakon koji rješava probleme ove vrste. NB je predložio zakon koji rješava ovo pitanje”, naveo je Šepić.