Ispovijest: Ugledao sam tijelo na drugoj obali rijeke…

Vijesti 14. dec 201718:30 > 18:30
FUCZ

U Sarajevu je u toku potraga za drugim tijelom mladića koji su preksinoć nestali nakon pada u Miljacku. Tijelo jedne osobe je pronađeno i izvučeno iz rijeke Bosne u Visokom, a nastavljena je potraga za drugim.

Više od 24 sata nakon početka potrage, oko 23 kilometra zračne linije od mjesta gdje se nesreća desila, tijelo jednog od dvojice muškaraca pronađeno. Na lokalitetu Čekrekčije, rejon Visokog, tijelo primijetio mještanin.

“Prvo što mi je naumpalo kad sam došao na plac svoj, na svoje radiliše, je bilo da obiđem obalu. Tom prilikom sam ugledao plutajuće tijelo koje se zakačilo na žilama, na drugoj obali rijeke Bosne. Odmah sam pozvao policiju i vatrogasce koji su se odazvali brzo, reagovali izvanredno, i izvukli smo tijelo iz rijeke Bosne”, kazao je jedan od očevidaca koji je ugledao tijelo nastradalog mladića.

Na potragu još nije stavljena tačka. Službe spašavanja i zaštite ne odustaju od traganja za drugim mladićem.

“Mi potragu nećemo prekidati ni tokom noći. Ona će biti smanjenog intenziteta, ali će se nastaviti. Potraga se proširila i od Visokog prema Zenici. Traži se s obje strane rijeke Bosne. Svi su na terenu. Ovdje se na Dolac-Malti pregledao jedan slap. Radi se i drugi”, kazala je Majda Kovač iz Federalne uprave civilne zaštite.

Jedna ekipa traga od mjesta gdje se desila nesreća, sve do Visokog. Druga – od Visokog do Zenice – udaljene oko 55 kilometara od Sarajeva, gdje se nesreća dogodila.