Uhapšene dvije osobe zbog razbojništva u Bingu i pumpi Ina

Vijesti 15. dec 201713:30 > 13:36
N1

Na osnovu potjernice Općinskog suda u Sarajevu i raspisanih potraga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije ovog Ministarstva uhapsili su dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela 'Organizovani kriminal' i 'Razbojništvo'.

U četvrtak u 17:10 sati u ulici Paljevska, općina Novi Grad Sarajevo, uhapšen je M.S., rođen 1985.godine u Mostaru, nastanjen u Sarajevu. Istog dana u 17 sati u ulici Hivzi Bjelavca, općina Ilidža, uhapšen je M.E., rođen 1986.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Organizovani kriminal” i “Razbojništvo” počinjeno u tržnom centaru “Bingo”, dana 22.10.2017.godine, ulica Donji Hadžići, općina Hadžići.

Prilikom ličnog pretresa, kao i pretresom kuće i stana koju isti koriste na području Kantona Sarajevo, pronađeno i oduzeto sljedeće:

– dva putnička motorna vozila,

– veća suma novca,

– dva pištolja.

-više telefonskih kartica,

– veći broj mobilnih telefona,

– sredstva za konzumiranje opojnih droga i

– razni predmeti koji potiču iz krivičnih djela.

Preduzimanjem mjera i radnji prilikom kriminalističke obrade nad M.S., policijski službenici Sektora kriminalističke policije, rasvjetlili su i krivično djelo razbojništva, počinjeno nad radnicima na benzinskoj pumpi INA, HOLDINA d.o.o, u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, dana 08.12.2017.godine.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a dana 15.12.2017.godine, nakon završene kriminalističke obrede, M.S. i M.E. će biti predati u nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, pomoć policijskim službenicima Uprave policije ovog Ministarstva je pružila Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.