Vandali ponovno izveli napad na džamiju u Trebinju

Vijesti 15. dec 201722:56 > 22:58
REUTERS/Marko Đurica

Vandalski napad na Osman-pašinu džamiju u Trebinju nakon svega dvadesetak dana sinoć se dogodio ponovno prilikom čega su izazvana znatna oštećenja na vjerskom objektu, ali i unesena panika među trebinjske Bošnjake.

Muftijstvo mostarsko oštro je osudilo sinoćnji vandalski napad koji se, kako je istaknuto, dogodio ponovno nakon svega dvadesetak dana, te pozvalo sve nadležne da pronađu i sankcioniraju krivce i konačno vrate mir među trebinjske Bošnjake.

Prilikom sinoćnjeg vandalskog napada na Osman-pašinu džamiju u Trebinju, kako se ističe, oštećena su vrata na abdesthani džamije, njena unutrašnjost i načinjena znatna materijalna šteta.

“Ovaj ponovni napad unio je nemir među trebinjske Bošnjake i odaslao im nedobrosusjedsku poruku. Očekujemo od nadležnih civilnih organa vlasti da javno osude napad na vjerski objekt i izražavamo nadu da će nadležni policijski organi odlučnom istragom razotkriti počinioca ili počinioce ovoga nedjela i izreći primjerene sankcije”, stiču iz Mostarskog muftijstva, pozivajući muslimane Trebinja da s vjerom u Boga, odani svom rodnom kraju, njegujući i dalje kulturu suživota, hrabro i strpljivo podnesu iskušenje koje ih je zadesilo.