"Dodik čestitija osoba nego što ga prikazuju u medijima"

Vijesti 17. dec 201717:47 > 19:54
N1

"Živim u Bosni i Hercegovini i ondje ću vjerojatno i okončati svoj život. BiH je mjesto gdje bi se moglo živjeti po mjeri čovjeka i ostvariti sve svoje ambicije posebno kada se jednog dana pridruži europskoj obitelji", kazao je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović gostujući u emisiji Nedjeljom u dva.

Uvjeren je da velika većina Hrvata doživljavaju Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu iako postoje ljudi koji misle da ona neće preživjeti, da bi se trebalo drugačije organizirati, da smo kao narod potpuno neravnopravni.

“Gotovo svi vjerujemo da Bosna i Hercegovina treba biti država hrvatskog naroda odnosno da je ona naša domovina”, ističe Čović i kaže kako ne bi radio ovaj posao da nije optimističan i da ne vjeruje da se može napraviti veliki iskorak.

Čović je rekao kako je i danas jak međunarodni utjecaj u zemlji. “Ne možemo autonomno normalno funkcionirati, no ukoliko budemo mudri unutar Bosne i Hercegovine taj će utjecaj slabiti.”

Siguran je da će Hrvati ostvariti svoju jednakopravnost. Hoće to biti kroz tri entiteta ili šest, ne zna. “Dogovor triju naroda mora postojati, o rješenjima moramo maštati, ali dogovora će biti”, poručuje Čović.

Govoreći i Miloradu Dodiku kazao je kako je on mudar političar koji nikad nije iznevjerio dogovor.

“On je čestitija osoba nego što ga se prikazuje u medijima”, komentirao je Čović za HRT.