MUP KS o nesreći na Holiday Marketu

Vijesti 18. dec 201710:07 > 10:17
N1

Jedna osoba je uhapšena nakon nesreće koja se u subotu dogodila u parku Hastahana u centru Sarajeva, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji je danas saopćio i detalje nesreće.

Kako se navodi u izvještaju policije, u subotu oko 12.55 sati obaviještena je dežurna služba Druge PU da je u parku Hastahana, u ul. Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, u krugu Holiday marketa Sarajevo, došlo do prevrtanja jednog od vagona vozića Roller Coaster, te da su tom prilikom tri osobe povrijeđene.

Povrijeđenim licima ljekarska pomoć je ukazana na KUM UKC Sarajevo, gdje su P.A. rođenom 1971. godine iz Sarajeva konstatovane teške tjelesne povrede zbog čega je lice zadržano na daljem liječenju. Lica A.A. rođen 1982. godine iz Sarajeva i mldb. A.U. rođena 2013. godine su konstatovane lakše tjelesne povrede.

O događaju je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu, koji je rukovodio uviđajem koji je obavila ekipa MUP-a Kantona Sarajevo. Istog dana u 17.15 sati policijski službenici su lišili slobode lice A.B. rođen 1976. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 328. KZ F BiH (teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine).

A.B. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a.