Karamatić: Dosta kolega dere zadnje cipele u Parlamentu

Vijesti 19. dec 201715:11 > 15:24
N1

Mario Karamatić, delegat Hrvatske seljačke stranke BiH u Domu naroda PS BiH je za N1 komentarisao spekulacije o eventualnom spajanju lokalnih i općih izbora.

Izbori ukoliko bi se održali 2018. godine bi apsolutno bili legitimni, pitanje je jedino ukoliko ne dođe izmjena Izbornog zakona hoće li postojati ikakva zakonska mogućnost da se implementiraju. Moramo donijeti novi Izbvorni zakon sukladno odluci Ustavnog suda BiH. To što se špekulira oko eventualnog produženja mandata tzv. spajanja sa lokalnim izborima, mislim da bi to u jednu ruku bila prevara birača pošto se ni entitetske vlade ni Vijeće ministara nisu nešto posebno dokazali u ovom mandatu“, poručio je Karamatić.

Dodao je da je to realna mogućnost, s obzirom da “dosta kolega dere zadnje cipele u Parlamentu”.

Kao mogućnost je realna, pošto dosta mojih kolega dere zadnje cipele u Parlamentu tako da to ne bi bila nemoguća misija s tim da treba imati u vidu da su tu potrebne 2/3 glasova, mislim da bi ih mogli skupiti. Ne vidim nikakvog smisla u odgađanju izbora ako se ne možemo sad dogovoriti oko izmjena Izbornog zakona, ne vidim šta će nam donijeti produženje roka od eventualno dvije godine. Kako ćemo se tada dogovoriti?“, ističe Karamatić.

Još je kazao da će dogovor moći biti postignut samo ako postoji dobra volja.

Ukoliko postoji dobra volja treba sjesti i dogovoriti se koji su minimumi tih izmjena na način da budu zadovoljni svi narodi. A ako ne postoji dobra volja Bože moj, ona neće postojati ni za dvije godine jer će isti ljudi sjediti i razgovarati“, istakao je.