Sarajevska policija ekspresno uhapsila pljačkaše

Vijesti 22. dec 201710:50 > 10:59
N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jučer osobu inicijala H.A. zbog sumnje da je izvršio pljačku poslovnice Konzuma na Ilidži.

Kako je saopćeno iz MUP-a, jučer u 18,25 sati u ulici Bosanskih gazija, općina Ilidža, od strane dva nepoznata lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicima u prodavnici “Konzum”. Tom prilikom maskirana nepoznata lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca i neutvrđenu količinu cigareta, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Odmah po zaprimljenom obavještenju, policijski službenici V PU i Jedinice za podršku, Uprave policije ovog Ministarstva, izvršili su obilazak naselja Pejton i Otes, općina Ilidža. Tom prilikom, ispod mosta rijeke Željeznice, pronašli su i lišili slobode H.A., rođen 1991.godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo).

U obavljenom razgovoru on je izjavio da je pomenuto krivično djelo izvršio zajedno sa O.S., rođen 1990.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.A. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica. Također, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo intenzivno tragaju na pronalasku drugog izvršioca opisanog krivičnog djela, saopćeno je.