PDP: Dodik ispunio silnu želju Bošnjaka i stranaca

Vijesti 22. dec 201712:31 > 12:37
N1

Stavom da vojnici Oružanih snaga BiH ne treba da prisustvuju obilježavanju 9. januara - Dana Republike Srpske, predsjednik RS Milorad Dodik ispunio je silnu želju i Bošnjaka i stranaca koji su prošle godine pokušali na sve načine da ospore ovakav način proslave, tvrde iz PDP-a.

Iz PDP-a kažu da su prošle godine, kada je zbog silnih pritisaka “proradio srpski inat”, bili ponosni na postrojene vojnike Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka koji baštini tradiciju Vojske Republike Srpske.

Za razliku od vlasti u Srpskoj, mi se ponosimo srpskim vojnicima i oficirima, kao i Srbima u Federaciji BiH koje su oni zaboravili“, navode iz PDP-a.

Iz ove stranke su pozvali srpske vojnike i oficire u Oružanim snagama BiH da, kao i do sada, “pokažu gordost, dostojanstvo i ponos”.

Podsjećamo, danas je i ministar sigurnosti BiH i član SDS-a Dragan Mektić komentarišući Dodikovu izjavu “da Srbe u Oružanim snagama BiH ne doživljava kao svoje”, poručio:

“On ne doživljava Srbe u Oružanim snagama BiH kao svoje, ne doživljava Srbe u pravosudnim institucijama kao svoje, on ne doživljava Srbe u zajedničkim institucijama kao svoje… Poziva ih da ostave kruh i kašiku i da idu na kazan. On je govorio ni da Istočno Sarajevo ne doživljava kao naše jer tamo neki Srbi rade u zajedničkim institucijama”, rekao je Mektić i dodao: “Srbi su za njega samo botovi iz SNSD-a.”