Bijele ruže u Miljacki za Irhana Foču

Vijesti 24. dec 201711:32 > 11:35
N1

Irhan Fočo, 24-godišnji Sarajlija koji je 13. decembra skočio u nabujalu Miljacku s namjerom da spasi 27-godišnjeg prijatelja Aldina Mulića, ukopan je jučer na gradskom groblju Vlakovo. Danas, njegovi prijatelji, poznanici i građani Sarajeva su bacili bijele ruže u Miljacku, na mjestu gdje su zadnji put viđeni.

N1
N1
N1
N1
N1

Akcija pretrage za tijelom Aldina Mulića, lica koje je 13. decembra upalo u rijeku Miljacku na Dolac Malti, Općina Novo Sarajevo, nastavljena je jutros od 07:00 sati, kao i prethodnih dana.

Kako je saopćeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite u skladu s procijenjenom situacijom na terenu angažovane su organizovane snage zaštite i spašavanja Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i općinskih službi civilne zaštite. Detaljno se pretražuje korito rijeke Miljacke od mjesta nesreće pa nizvodno do Sastavaka, kao i korito rijeke Bosne, od Sastavaka nizvodno prema Ilijašu.

– Do sada akcija pretrage nije dala rezultata ali se nastavlja sve dok se tijelo nastradale osobe ne pronađe – navedeno je u saopćenju.

U potrazi i danas angažovani timovi FUCZ, KUCZ, Općinskih službi civilne zaštite, profesionalne vatrogasne jedinice i dobrovoljna vatrogasna društva.