N1 za Božić posjetio djecu bez roditeljskog staranja

Vijesti 25. dec 201717:36 > 18:48
N1

Štadlerov dječiji Egipat je kuća za djecu bez roditeljskog staranja - ne i sirotište, to je topli dom djece svih starosnih dobi i svih nacionalnosti.

“Nekako se slavi u krugu obitelji. Danas nemam nešto iskustva kako to rade ljudi vani. Mi ovdje sa djecom pokušavamo upravo to ostvariti, da je to obiteljsko zajedništvo, jer mi jesmo jedna vrsta obitelji. Provodimo 24 sata zajedno, pod istim krovom, dijelimo i radosti i žalosti. To je dovoljan razlog da smo obitelj”, kaže sestra Jelena Jovanović.

Ovu kuću smo prvenstveno posjetili zbog djece da vidimo kako oni proslavljaju Božić. Katarina Zeba najmlađa je članica ove grupe – obitelji. Kaže da se najviše raduje poklonima, dok oni malo stariji kažu kako vole da kite jelku, uživaju u prazničnoj atmosferi, ali i slatkišima.

Zajedno sa štićenicima dječijeg doma Bjelave, u duhu praznika, zapjevali su Božićnu pjesmu poželjevši svojim vršnjacima iz dječijeg doma Bjelave dobrodošlicu.

Ovo je porodični praznik, a njima su upravo ove časne sestre, i roditelji i prijatelji. Štićenici ovog doma raduju se Božiću, običajima, hrani i poklonima, a svima su zaželjeli mir i blagostanje…Za kraj su poželjeli sretan Božić svima.