Osveštan krst kod Sokoca, visok 12 metara

Vijesti 26. dec 201717:37 > 17:42
Srna

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom uz sasluženje sveštenstva Eparhije dabrobosanske osveštao je danas krst visine 12 metara, podignut na Vidrićima kod Sokoca u blizini budućeg vikend-naselja čija je izgradnja počela u oktobru.

“Evo dana koji stvori Gospod da se ovdje okupimo i veselimo jer podigoste, a mi osveštasmo ovaj predivni krst, znamenje koje će od sada pa u sve vijekove ovdje svjedočiti vašu vjeru, vašu žrtvu, ali i vašu odlučnost da ovi prostori uvijek budu obilježeni pravoslavnim i hrišćanski znamenjem”, rekao je mitropolit Hrizostom.

Hrizostom je istakao da je od danas ovo “sveto mjesto” jer je krst ovdje poboden i osveštan i da se vjernici pred njim mole i prizivaju silu Božiju, dodajući da je ovo krst koji simbolizuje pobjedu života nad smrću, dobra nad zlom. 

Srna
Srna
Srna
Srna
Srna
Srna

“Krst se uvijek i podizao u znak toga i mi smo neprestano u duhovnoj borbi i ovo znamenje krsno neka uvijek podsjeća da se vrijedi žrtvovati, boriti i na kraju sa krstom i pobijediti”, poručio je mitropolit Hrizostom mnogobrojnim vjernicima, zvanicama i gostima, okupljenim na uzvišenju Golo brdo u selu Vidrići. 

Svečanosti osveštanja krsta na Vidrićima prisustvovao je i šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac, kao i predstavnici političkog, privrednog i društvenog života grada Istočno Sarajevo i opštine Sokolac, te mnogobrojni vjernici.