Uklanjaju se naplatne rampe na Jahorini

N1

Načelnik opštine Pale Boško Jugović najavio je da će do vikenda biti uklonjene rampe na Jahorini na kojima se vršila naplata parkiranja, a koje je postavio Olimpijski centar "Jahorina".

Jugović je rekao novinarima da je juče bila sjednica Nadzornog odbora i da je dobio obećanje da će do vikenda to biti riješeno i rampe uklonjene.

“Shvatio sam da se ne može sve riješiti u startu i iznio sam svoj i stav građana da bi bilo pametnije da se rampe uklone, jer jedna turistička destinacija ne dozvoljava da imate rampe i barijere”, naglasio je Jugović.

On je istakao da je danas na besplatno skijanje na Jahorini otišla prva grupa od 50 učenika iz osnovnih škola “Mokro”, “Pale” i “Srbija”.

Prema njegovim riječima, danas je otišlo samo 50 učenika da se u školama ne bi remetio nastavni proces, dok će za vrijeme raspusta moći da ide više djece jer broj nije ograničen.

On kaže da će danas imati razgovore o kartama za onu djecu koja idu sa roditeljima na skijanje.

“Napravio sam iskorak, obezbijedio autobus i danas su otišla prva djeca. To ćemo nastaviti i u toku raspusta i neće biti ograničen broj djece”, naglašava Jugović.

On je dodao da je Grad Istočno Sarajevo obećao da će obezbijediti autobus koji bi saobraćao na relaciji Sokolac-Mokro-Pale-Jahorina i sva djeca bi mogla da idu na besplatno skijanje.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić je u novembru sa predstavnicima šest opština Istočnog Sarajeva potpisao ugovore o besplatnom skijanju za djecu sa područja opština ovog grada, a potpisivanju je prisustvovala i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović. 

Cvijanovićeva je podržala aktivnosti Olimpijskog centra “Jahorina” s ciljem da djecu sa područja grada Istočnog Sarajeva zbliže s Jahorinom. 

Ljevnaić je prilikom potpisivanja istakao da “Jahorina” kao društveno odgovorna kompanija želi da podstakne što veći broj djece da se bave skijanjem. 

“Cilj nam je da što više djece dođe na Jahorinu, da ovu planinu zavole i doživljavaju kao svoju, te da prve skijaške korake naprave upravo ovdje. Za ovu sezonu smo pripremili dva novija ski-vrtića”, rekao je tada Ljevnaić.