Upozorenje MUP-a KS građanima za doček 2018. na otvorenom

Vijesti 28. dec 201717:37 > 19:30
N1

Tri dana dijele nas od najluđe noći - dočeka Nove 2018. godine. Svi je čekaju sa mnogo različitih želja, ali zajednička je svima - kako se i gdje tu noć dobro zabaviti. U Sarajevu, Banjaluci i Mostaru doček i zabava na otvorenom.

Blizu 100 hiljada gostiju i posjetilaca Novu godinu želi dočekati u Sarajevu. Procjene su to turističke zajednice. Pripreme su u toku, a građani zadovoljni.

ANKETA:
”I dani prije i dani poslije. I filharmonija i Crvena jabuka. Izaći ćemo i popratiti i te događaje.”

”To je jedino što se može ponuditi, Čola je Čola, tu nema priče!”

”Prošli put Dino Merlin, sad Zdravko Čolić, mislim da je u odnosu na ranije godine, bolje.”

Priprema se i Mostar. I to za prvi javni doček na otvorenom, nakon 10 godina. Gradska uprava izdvojila je 80 hiljada maraka. Kažu, očekuju mnogo turista.

“Očekujemo, vjerujući u naše sposobnosti i zvučna imena poput Mostar Sevdah Reuniona i Zostera. Vjerujemo da ćemo svi zajedno uživati u velikom druženju koje će nam svima pružiti zadovoljstvo”, ističe Mustafa Alendar, Organizacioni odobr, Mostar.

Razloga za zadovoljstvo ne nedostaje najmlađima. ”Pošte Srpske” tradicionalno su organizovale aktivnost
„Pišem pismo Deda Mrazu“.

“Na adresu Djeda Mraza stiglo je više od osam hiljada pisama I to nas izuzetno veseli. Prošle godine je bilo šest hiljada i to znači da ova aktivnost raste iz godine u godinu”, kaže Zoran Protić, ”Pošte Srpske”.

“Jelku sam okitio, očistio staze da brže stigneš Djede Mraze. Potajno želim biciklo da imam, o toj želji odavno snivam….”, stoji u pismu Marija Cvijića.

Mariju se ispunila želja. Njegovo pismo Deda Mrazu proglašeno je najboljim, te je osvojio biciklo, kao prvu nagradu. A podijeljeno je i 500 novogodišnjih paketića za isto toliko mališana iz cijele Republike Srpske.

A da bi doček Nove godine bio zabava za pamćenje, ne treba zaboraviti ni preporuke nadležnih službi. Doček u Sarajevu osiguravaće dovoljan broj pripadnika policije, kažu u MUP-u. Poručuju, zbog dočeka grad će biti blokiran od 17 sati u nedjelju. Apeluju da se na doček ne nosi alkohol, kao ni potencijalno opasni predmeti.

“Sve osobe koje budu prilazile mjestu održavanja javne priredbe biće detaljno pregledane, od strane redara i policijskih službenika. I iz tog razloga apelujemo da ne nose stvari koje bi tom prilikom mogle biti oduzete”, poručuje Suvada Kuldija, portparol MUP-a KS.

Radovi na postavljanju bine za svečani doček Nove godie na otvorenom u glavnom bh. gradu biće završeni u subotu, 30. decembra. Organizatori očekuju veliki broj ljudi koji će dočekati Novu 2018. godinu, u koju će Sarajlije i sve posjetioce i goste uvesti Zdravko Čolić.