Turisti zaželjeli građanima u BiH "zdravlje i bez rata"

Vijesti 01. jan 201816:55 > 19:00
N1

Javni doček Nove godine, prvi put nakon 10 godina, organizovala je Gradska uprava Mostara. Nastupom domaćih bendova na 4 stepena Celzija, Mostar se pridružio drugim gradovima u BiH koji su Novu 2018. godinu dočekali na otvorenom prostoru.

Mostarce i posjetioce grada na Neretvi, zabavljali su bendovi “Mostar rock school blues band”, “Zoster”, “Mostar Sevdah Reunion”, te grupa “Sinergija”.

Nekoliko hiljada posjetilaca zeničkog novogodišnjeg programa uz spektakularni vatromet i nastup benda Miligram dočekalo je Novu 2018. godinu.

Ovo je druga godina zaredom, nakon više godina pauze, kako je Zeničanima i gostima u ovom gradu omogućeno da uživaju u nastupima i veselom dočeku Nove godine uz specijalni program.

Dok je u Zenici svirao Miligram, na Trgu slobode u Tuzli svi prisutni uživali su u spektakularnom novogodišnjem vatrometu uz poznate zvuke domaćih bendova nakon kojih su nastupile zvijezde večeri – The Frajle.

 Za najmlađe sugrađane organizovana je proslava Dječije Nove godine, od 12 do 14 sati gdje su ih zabavljali dječiji hor Slavuj, orkestar Balsika, ali i mnogi drugi dječiji bendovi.

Dan poslije Novogodišnjeg slavlja, želje i očekivanja su svima skoro pa ista.

Anketa:

“Želje su mi samo zdravlje, zdravlje i to je najbitnije od svega”.

“Mi smo turisti tu, ne možemo se požaliti na situaciju, ali se nadamo da će u BiH biti puno bolje”.

“Bez rata, samo zdravlje. Ništa više nema ne treba”.