Lončarica, Pilav, Muzur i Čičić gosti Novog dana

Vijesti 03. jan 201813:33 > 17:15
N1

U kontejneru u Sarajevu u nedjelju je pronađena živa beba, stara tek nekoliko dana, policajac ju je zbrinuo i odvezao na Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

U cijeli slučaj uključen je i Centar za socijalni rad. Ovaj slučaj otvorio je mnoga pitanja na koja danas pokušavamo dobiti odgovor. Naša gošća je: Đana Lončarica – Psihoterapeutkinja i profesorica psihologije.

U 2018. godinu ušli smo bez budžeta, na državnom i federalnom nivou. Pripremljena odluka o privremenom finansiranju. Šta ona znači? Hoće li biti kapitalnih ulaganja? Hoće li penzije biti isplaćene na vrijeme? Kakva nas 2018. godina čeka u ekonomskom smislu? Za Novi dan govori profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu Muris Čičić.

Danas u hotelu Terme na Ilidži tačno u 12 sati počinje sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na kojoj će se odlučiti ko će biti novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine – Osim ili Prosinečki. S obojicom je stručna komisija u sastavu Sead Kajtaz – Zvjezdan Misimović krajem prošle godine obavila konkretne razgovore i zaključke prenijela članovima Izvršnog Odbora. Gost ND : Elmir Pilav- direktor Odjela za takmičenje Fudbalskog saveza BiH.

Spektakularan doček Nove godine, odličan koncert regionalne pop zvijezde Zdravka Čolića, mnoštvo turista, popunjeni smještajni kapaciteti – sve je to stalo u Sarajevo u proteklih nekoliko dana. Sve rezimiramo sa direktorom Turističke zajednice KS Nerminom Muzurom. Govorimo i o zimskoj turističkoj sezoni, planovima za ljeto i tome zašto u Sarajevu nema više ovakvih događaja?