Nastavljena potraga za Esadom Omersoftićem, mine problem

Vijesti 06. jan 201811:33 > 11:35
N1

I danas se nastavlja potraga za Esadom Omersoftića koji je u novogodišnjoj noći u Maglaju sletio automobilom u rijeku Bosnu.

Potraga se realizuje na području od Maglaja do Doboja, a vrše je Pripadnici Fedralne uprave civilne zaštite i druge spasilačke ekipe, pripadnici MUP-a ZDK kao i brojni volonteri.

“Roniocima Federalne uprave civilne zaštite pridružit će se i ronioci Interventne spasilačke službe GSS u BiH iz Mostara, gdje će zajedno pretražiti i dvije kritične tačke za koje se sumnja da bi se tijelo moglo tu nalaziti, a riječ je o lokacijama Hadžijin vir i Marsovac, kao područja gdje su se u ranijem periodu pronalazili utopljenici. Podršku timovima pružat će i medicinski timovi FUCZ a u potragu su se osim vatrogasaca i policije koji su svakodnevno na terenu uključili i Općinske služba CZ Olovo koja će pretraživati lijevu obalu rijeke Bosne od Poljica do Kamenoloma u Kosovi, SRK Bosna iz Zenice čiji će članovi pretraživati desnom obalom od Poljica prema Ševarlijama”, kazala je Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite.

Nastavlja se potraga i za tijelom Aldina Mulića koji je u noći sa 12. na 13. decembar upao u rijeku Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta.

Zbog miniranosti terena desne strane obale od Parnica prema Moševcu i Ševarlijama neće se pretraživati sa obale nego će se pretraga vršiti isključivo sa čamcima.

U potrazi već danima učestvuju i članovi porodice i brojni građani koji su se, pa se i danas očekuje da će se pozivu za potragom odazvati i građani Tešnja, Doboj Juga, Doboja, Modriče, Šamca i u slučaju da uoče tijelo kontaktiraju neki od brojeva, 122 (Civilna zaštita), 123 (Vatrogasna služba) ili na broj Operativnog centra FUCZ 033 767 530.