Hadžibajrić: Poslije ovoga znat ćemo gdje smo i šta smo

Vijesti 09. jan 201812:58 > 13:06
N1

Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, prisustvuje današnjoj konferenciji u Srebrenici u organizaciji pokreta "Odgovor" te u saradnji s udruženjima koja okupljaju preživjele Srebreničane, a na kojoj se govori o zaštiti prava povratnika u bh. entitetu RS.

“U zadnjih godinu dana u Srebrenici sam sigurno sedam, osam puta. Predložio sam Ćamilu (Durakoviću) da pozove lidere iz određenih političkih opcija, svih na kraju krajeva, da vidimo da li se eventualno može naći nekakvo rješenje za naredne izbore, u oktobru ove godine, da li postoji dobra volja. Poslije ovog sastanka mnoge će stvari biti jasnije i čistije”, kazao je Hadžibajrić.

Poslije ovoga znat ćemo gdje smo i šta smo. Pitanje povratnika i povratničkih prava nisu stvari koje se na ovaj način rješavaju. Treba ispoštovati Aneks 7 Dejtonskog sporazuma i samim time su pitanja rješena“, rekao je Hadžibajrić.

Konferencija na kojoj će se govoriti o zaštiti prava povratnika u bh. entitetu RS održava se u Memorijalnom centru Potočari u organizaciji pokreta “Odgovor” te u saradnji s udruženjima koja okupljaju preživjele Srebreničane. 

Pored ‘Odgovora’, u organizaciji skupa u Srebrenici sudjeluju i predstavnici udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa, Srebreničke majke, Žene Srebrenice, Žene Pordinja te Udruženje porodica šehida i poginulih boraca Srebrenica.

Kako je Duraković danas kazao nisu se svi odazvali današnjem pozivu.

“Odazvale su se četiri političke opcije, BPS, SBiH, SDA i NBL sa gospodinom Hadžibajrićem”, kazao je Duraković.