Kasumović, Šuman i Makarević u Novom danu

Vijesti 12. jan 201814:09 > 19:05
N1

Štrajk zeničkih rudara se nastavlja, uprkos odluci Vlade Federacije BiH o odobravanju sredstava za uvezivanje staža. O protekloj 2017., planovima za ovu godinu, proračunu, rudarima, radnicima Željezare, nogometnom klubu Čelik, Nezavisnom bloku , te drugim aktualnim temama za Novi dan govori gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Udruženje gluhih sportaša u BiH pokrenuo je kampanju #DEAFinitivno pobjeda i to kako bi skrenuli pozornost javnosti da njihova malonogometna reprezentacija prvi put u povijesti sporta gluhih u BiH ima priliku sudjelovati na Europskom prvenstvu. No, odlazak naše reprezentacije je upitan. Zašto? O tome govorimo s našim gostima.

Nakon pobjede u Sent Galenu, rukometaši Bosne i Hercegovine pripremaju se za uzvrati meč protiv Švicarske koji se igra večeras u tuzlanskom Mejdanu. O utakmici iza nas , ali i onoj koja čeka naše rukomente Zmajeve govori izbornik rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman.

Uživo s nama iz Osla veleposlanik BiH u Norveškoj Nedim Makarević koji govori o sudjelovanju naše zemlje na prvom skandinavskom Sajmu turizma.

Uživo smo i u Banjaluci , gdje večeras počnije manifestacija posvećena promociji banjalučkog ćevapa “Ćevap fest” koja će po prvi put biti održana u gradu na Vrbasu. U Gradskoj upravi su rekli da je cilj ove manifestacije da se promovira domaće, ali i da ona postane tradicionalna.

Kroz Novi dan vodi Vas Zvonko Komšić.