U Mostaru održana simulacija predsjedničkih izbora 2018.

Vijesti 12. jan 201816:58 > 17:05
N1

Studenti Odsjeka za komunikologiju, Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, upriličili su simulaciju predsjedničkih izbora.

U debatnom procesu kandidati su suočili stajališta o krucijalnim političkim, društvenim i ekonomskim pitanjima Bosne i Hercegovine, nakon čega su izabrali pobjednika predsjedničkih izbora za 2018 godinu.

Izborni plakati, glasačke kutije, listići. Sve je spremno za izborni dan. Dvije kandidatkinje bore se za predsjednicu BiH. Očekivanja su velika, a obećanja ne izostaju.

“Ja vjerujem u narod i imam tim mladih ljudi koji su ambiciozni, imaju relevantno iskustvo, mnogo znanja i sposobni su da unaprijede BiH sa mnom na čelu”, kazala je Nermana Suša iz Partije zajedničkog progresa.

Nikolina Mučibabić iz Društveno demokratska partija je izjavila: “Ono što mogu da kažem jeste, da će BiH kada Društveno demokratska partija dođe na vlast biti država napretka, prosperiteta, zajedništva i mira. Od danas očekujem pobjedu jer su građani spoznali kvalitete koje nudi Društveno demokratska partija.”

Suša je na simulirane izbore izašla sa sloganom “Dobro nam se piše”, dok je Mučibabić svojim sloganom poručila “Na vašoj strani”.

Uslijedilo je predstavljanje, a potom i žustro sučeljavanje. U fokusu su bila najvažnija politička, društvena i ekomska pitanja zemlje.
Uslijedilo je glasanje, a zatim i proglašenje pobjednice.

U simulaciji predsjedničkih izbora pobjedu je odnijela Nikolina Mučibabić.