Sarajevska policija traga za dvije nestale osobe

N1

Sarajevska policija traga za dvije nestale osobe, 16-godišnjom djevojčicom Adelisom Čelić i 56-godišnjim Uzeirom Šabovićem.

Čelić je prekjučer nestala u naselju Doglodi u općini Ilidža. Ova informacija za Faktor potvrđena je u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

– Zasad nemamo nikakvih novih informacija o tome gdje se ona nalazi. Ekipe na terenu intenzivno tragaju za djevojčicom – kazali su nam u MUP-u KS.

N1

Adelisa je djevojčica s posebnim potrebama, a posljednji put je viđena 12. januara u poslijepodnevnim satima na području općine Ilidža.

Ima plavu kraću kosu i sitnije je tjelesne građe, a na sebi je imala crnu, kraću jaknu, farmerice i sive zimske čizme.

Nestanak je prijavljen MUP-u Kantona Sarajevo, a njeni staratelji mole da se svi koji imaju bilo kakve informacije obrate najbližoj policijskoj stanici.

Istovremeno, porodica, prijatelji i korisnici društvene mreže Facebook pozvali su sve one koji su voljni, da se priključe današnjoj potrazi za djevojčicom. Okupljanje je na mostu Drvenija u 11 sati, odakle polazi potraga.

Pedestšestogodišnji Uzeir Šabović nestao je u četvrtak na području Vogošće. Šabović je posljednji put viđen u četvrtak oko 14 sati na području Vogošće, gdje ima stan i gdje iz Švedske došao na odmor.

On je porodici rekao kako ide da se vidi sa prijateljem, te se odvezao u crvenom džipu “mitsubishi outlander” i od tada mu se gubi svaki trag.

N1

Porodica je, kako su nam ispričali, zvala njegovog prijatelja, ali se oni nisu vidjeli. Kako su nam kazali, Šabović nikad ranije nije imao običaj da ode, a da se ne javi, te su njegov nestanak odmah navečer prijavili policiji.

Šabović je visok oko 170 centimetara, a na sebi je imao sivi džemper i farmerke.

Njegova porodica moli sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o tome gdje bi se mogao nalaziti, da to jave u najbližu policijsku stanicu ili na broj telefona 061/659-100.