Ovjerene kandidature za predsjednika i potpredsjednika FBiH

Vijesti 04. feb 201516:52 > 16:55
N1

Centralna izborna komisija (CIK) BiH ovjerila je danas kandidature Marinka Čavare za predsjednika Federacije BiH i Melike Mahmutbegović i Milana Dunovića za potpredsjednike iz reda bošnjačkog i srpskog naroda.

CIK je nakon izvršenih provjera ovjerio zajedničku kandidatsku listu Kluba delegata bošnjačkog naroda, Kluba delegata hrvatskog naroda i pet delegata iz Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH na kojoj se nalaze i kandidati za predsjednika i potpredsjednike FBiH.

Po prijemu ove odluke CIK-a, postoji mogućnost žalbe u roku od dva dana Apelacionom vijeću Suda BiH.  

CIK je utvrdio prestanak mandata Halidu Genjcu (SDA) kao poslaniku u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, jer je izabran za delegata u Dom naroda Parlemantarne skupštine BiH, a na njegovo mjesto doći će Hazim Rančić (SDA).

Utvrđen je i prestanak mandata Seadu Kadiću (SDA) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, jer je izabran za delegata u Domu naroda Parlemantarne skupštine BiH, a na njegovo mjesto će doći Asim Kamber (SDA).

CIK je danas utvrdio i prestanak mandata odborniku Slobodanu Jankoviću iz Nove socijalističke partije u Skupštini opštine Foča, a na njegovo mjesto će doći Dalibor Milanović iz iste političke partije