Na križu kod Stoca osvanulo "Krivi ste" i "UZP"

Vijesti 15. jan 201816:56 > 16:58
KIUM

Nepoznati počinitelji ispisali su na križu nedaleko od Stoca uvredljive poruke povezane s nedavnom presudom za ratni zločin liderima tzv. Herceg-Bosne, izvijestila je u ponedjeljak lokalna policija.

“Policijska ophodnja je bila na licu mjesta i sačinila izvještaj. Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije dostavljena je prijava protiv NN osobe”, rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Na križu koji se nalazi u starom gradu Križevcu iznad Stoca ispisano je u noći na nedjelju slovo ‘U’ koje asocira na ustaše, te ‘111’ i ‘UZP’, a na pročelju kamenog oltara poruka “Krivi ste”.

Nepoznati počinitelji očito su aludirali na presudu Haškog suda kojom su krajem prošle godine bivši vođe bosanskohercegovačkih Hrvata osuđeni na 111 godina zatvora zbog zločina nad Bošnjacima i sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu tijekom rata u BiH.

Mediji u Mostaru objavili su i kako je u noći na nedjelju oskvrnut križ i skinuta hrvatska zastava na brdu Orlovac iznad Mostara, no po Marićevim riječima izgred nije prijavljen policiji.