Zenički rudari ponovo stupaju u štrajk glađu

Vijesti 17. jan 201816:50 > 16:56
Anadolija

Rudar Rudnika mrkog uglja Zenica Samir Selimović kazao je danas za N1 da ništa od obećanja nije realizovano i da ne postoji čak ni najava nikakvih transakcija, te da je izvjesno da će štrajk glađu biti nastavljen.

On je rekao da će štrajk glađu biti nastavljen u ponedjeljak u 12 sati – ukoliko se u međuvremenu ništa ne promijeni.

‘Mi smo 12. januara oko 17 sati obustavili štrajk glađu, razlog tome je zato što nam se obratio generalni direktor Rudnika i finansijski direktor i imali smo 100%  uvjerenja čak su donijeli i papire neke da će novac biti na računima u ponedjeljak do 9 sati. Donijeli smo odluku da propratimo ovu sedmicu koja je u tijeku, znači ponedjeljak je prošao ništa nije realizovano, čak nije ni u toku realizacija, utorak je prošao, evo danas već srijeda znači nemamo nikakve informacije nema realizacije tih transakcija”, rekao je Selimović za N1.

Potom je otkrio da je donesena odluka u ponovnom stupanju u štrajk.

‘Mi smo danas donijeli ponovo odluku u stupanju u štrajk, ali ne štrajk glađu nego jedno mirno druženje, ovdje na istom mjestu i tražimo da ubrzaju tu realizaciju naših zahtjeva. Ako se ne realizuje do ponedjeljka kako smo najavili prvi put, u ponedjeljak od 12 sati nastavljamo sa štrajkom glađu”, kazao je on.

Više informacija u informativnim emisijama N1.