Izetbegović pozdravio odlazak Grabar Kitarović u Ahmiće

Vijesti 18. jan 201819:26 > 19:42
N1

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je da pozdravlja odlazak predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u Ahmiće danas.

On je u razgovoru za RTL rekao da je u razgovorima s predsjednicom Grabar Kitarović kazao da je potrebna ”intenzivnija komunikacija”.

‘Mislim da je dobra stvar što će se razgovarati, komunikacija je neophodna. Jedna od stvari koje sam predložio na ovim sastancima i jučer na večeri je intenzivnija komunikacija. Od toga ne može biti ništa loše, može biti samo bolje. Mislim da je nakon posjete gospođe Kitarović i njene izjave da oni nemaju namjeru s hrvatske strane intervenirati na bilo koji način kad su u pitanju unutarnje stvari Bosne i Hercegovine, naročito Izborni zakon, osim dobre želje da se postigne kompromis i njene posjete Ahmićima, to su dva dobra pomaka i na toj liniji bi trebalo dalje raditi”, rekao je on pozdravivši odluku Grabar Kitarović da posjeti Ahmiće.

Naravno da pozdravljam”, poručio je on.

Na pitanje da li je ”zamjerio” hrvatskoj predsjednici odlazak u Tursku, član Predsjedništva BiH odgovorio je odrično.

”Ne, zato što iz izjava koje smo dobili iz Turske se ispostavlja da su oni zabrinuti za odnose u Bosni i Hercegovini, ali da neće intervenirati i pokušati da nametnu neka rješenja, ni oni ni Turci’‘, dodao je Izetbegović.

Kompletan razgovor pogledajte ovdje.