Poziv na kolektivno točenje goriva u RS

Vijesti 30. jan 201813:44 > 13:50
N1

Savez za promjene podsjeća ljude u Republici Srpskoj da ne zaborave sutra da napune rezervoare, jer je gorivo u BiH od prekosutra po litru skuplje za 18 pfeniga, saopšteno je iz Saveza za promjene.

“Podsjećamo da 1. februara u BiH počinje primjena Zakona o akcizama koji je usvojila akcizna koalicija partija Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića”, saopćeno je iz Informativne službe Saveza za promjene.

Sličnu akciju je prije nekoliko dana pokrenulo Udruženje Restart iz Republike Srpske.

“Organizacija ‘Restart Srpska’ vas poziva da dana 31. 1. 2018. učestvujete u akciji kolektivnog točenja goriva na benzinskim pumpama širom Republike Srpske. O čemu se radi? Ideja je da okupimo što je moguće veći broj ljudi i do vrha napunimo rezervoare naših automobila, prije stupanja akciza na snagu i tako, makar u februaru mjesecu, bojkotujemo točenje goriva. Vlast želi da još jednom da zavuče ruku u džep običnog čovjeka, zato što im je tako najlakše da se izvlače iz problema koje su sami stvorili, ali naša moralna obaveza i građanska dužnost jeste da pružimo otpor. Pridružite se našoj akciji i 31. januara napunite svoj rezervoar. Time ćete uštediti novac i ujedno pokazati odgovornost prema svojim sugrađanima”, saopćeno je iz Restarta.

Od 1. februara gorivo u BiH poskupjet će za 18 feninga po litru nakon uvođenja akciza.