Povjereništvo SDA Srebrenica osudilo ponašanje Grujičića

Vijesti 02. feb 201812:10 > 12:14
N1

Povjereništvo SDA Srebrenica u saopćenju za javnost najoštrije osuđuje ponašanje načelnika općine Srebrenica Mladena Grujičića, koji je organizovao prijem za Milana Jolovića, komandanta ratne jedinice "Vukovi sa Drine“, koja je učestvovala u genocidu nad Bošnjacima "zaštićene zone“ UN Srebrenica.

SDA smatra da ovakvo ponašanje i rad načelnika ne doprinosi izgradnji mira, suživota, tolerancije i razumijevanja među građanima općine Srebrenica.

“Na ovaj način se načelnik Grujičić stavlja na jednu stranu, na stranu onih koji su učestvovali u genocidu, a ne na stranu žrtava i svih građana u ovom gradu. Nažalost, načelnik se stavio na stranu onih koji provode završnu fazu genocida, a koja podrazumijeva negiranje genocida i glorifikaciju počinilaca genocida” ističu iz ove stranke.

Očekuju od svih izabranih Bošnjaka u Skupštini općine Srebrenica da dosljedno stanu u zaštitu žrtava genocida i brane interese Bošnjaka u Skupštini. Od onih koji, kako navode, slijede politiku načelnika Grujičića u Skupštini općine Srebrenica, traže da to prestanu raditi i da se vode interesima onih koji su ih birali i imenovali.

“SDA traži od pravosudnih institucija brže, temeljitije i sveobuhvatnije procesuiranje učesnika u genocidu nad Bošnjacima u “zaštićenoj zoni“ UN Srebrenica”  zaključuje se u saopćenju Povjereništva SDA Srebrenica.